joi, 9 februarie 2012

Reînnoirea tapiseriei contemporane


Am avut sansa sa vad o expozitie deosebita….


Expozitia “Reinnoirea tapiseriei contemporane din 1950 pana in zilele noastre” a fost deschisa, intre 8 dec.2011 si 26 feb.2012, la Muzeul National de Arta Contemporana de la Palatul Parlamentului din Bucuresti.

Au fost expuse tapiserii contemporane, lucrate la manufacturile de tapiserie Gobelins si Bauvais din Franta. Tapiseriile au fost realizate dupa operele unor artisti recunoscuti: Picasso, Matisse, Le Corbusier, Erro, Miro, Delaunay, Magnelli, Bloch, Mathieu, Poliakoff, Zao Wu Ki, Frydman, Oppenheim, Arroyo, Vasarely, etc.
Cele treizeci si cinci de opere, prezentate in expozitie, au demonstrat ca arta tapiseriei nu a incetat sa se reinventeze, ramanand totodata fidela siesi. Aceste tapiserii arata ca o opera tesuta nu este o copie a unei picturi, ea este o creatie in sine, in care se actualizeaza potentialul artistic din fiecare model, este o materie noua, cu dimensiuni noi, la care talentul vopsitorilor si tesatorilor confera lucrarii o originalitate si o expresivitate deosebita.
Manufacturile de tapiserie Gobelins si Bauvais au fost infiintate in secolul al XVII-lea. Ceea ce le diferentiaza este faptul ca Manufactura Gobelins utilizeaza exclusiv tehnica haute lice, prin folosirea razboiului vertical, in timp ce Manufactura Bauvais lucreaza cu tehnica basse lice prin utilizarea razboiului orizontal.
Iata cateva fotografii:

Vedere generala

Oppenheim
 
Le Corbusier

Miro

Picasso
 Alte fotografii, aici:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...