joi, 9 august 2012

Hunedoara, incursiune in istorie 

 Castelul Huniazilor








Deva 

Ascensorul spre Cetate

Galeria Olimpicilor

miercuri, 8 august 2012

Biserica din Densus, construita in secolul XIII.








Biserica din Ostrov, datata secolul XIV.






 Manastirea Prislop



 Mormantul parintelui Antonie Boca



luni, 6 august 2012

Cetatea Colt

Cetatea Colt sau Curtea nobiliara a Candestilor....ce a mai ramas din ea.
Se spune ca a fost sursa de inspiratie pentru Jules Verne la romanul "Castelul din Carpati".
Dupa un drum prin padure, foarte placut, am ajuns in varful dealului unde acum cateva sute de ani a fost construita aceasta cetate. Din zidurile foarte groase au ramas doar niste ruine, acoperite de pamant si vegetatie. De sus, privelistea era minunata.

 



 Biserica din Colt - o bisericuta foarte frumoasa si ingrijita, construita din piatra.




 Barajul de pe Raul mare



 

duminică, 5 august 2012

Tabara de creatie - Retezat 2012


La inceputul lunii august, am participat la o tabara de creatie organizata de Asociatia Poezia Artelor, condusa de dl. Nicolae Stancu din Iasi. Am petrecut o saptamana de neuitat impreuna cu niste oameni deosebiti, dedicati artelor si indeosebi poeziei. Tabara a fost organizata la o pensiune din muntii Retezat. Am fost si anul trecut la tabara de la Moeciu iar acum ne-a facut placere sa ne revedem. S-au facut lansari de carte, poetii si-au prezentat ultimele carti publicate, precum si un volum de grup iar eu impreuna cu Ena am participat cu o expozitie de arta textila. Dar nu numai atat, tabara a fost un prilej sa vizitam niste locuri superbe, sa ne bucuram de natura si de aer curat. Am fost la Sarmisegetuza, Hateg, Hunedoara, Deva, am vazut biserica din Ostrov, Densus, Manastirea Prislop, Castelul Huniazilor, cetatea Colt despre care se spune ca a fost sursa de inspiratie pentru romanul lui Jules Verne, Castelul din Carpati. Am ramas incantata de frumusetea locurilor si de realizarile oamenilor de acolo.

Pentru mine peisajul montan, florile, frunzele, copacii, rocile au fost nu numai o incantare si o binefacere dar s-au transformat si in sursa de inspiratie.












LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...